BEL: 06 - 546 932 59

Veelgestelde vragen over zandstralen

Staat uw vraag er niet bij? Bel ons dan gerust.

Is zandstralen moeilijk, zwaar of gevaarlijk?

Stralen is niet moeilijk, zwaar of gevaarlijk. Het is wel arbeidsintensief en stoffig, maar daar hebben we bij Zelfzandstralen genoeg middelen voor. Denk aan stofmaskers, handschoenen, overalls, zuurstofmaskers etc. 

Kan ik het zelf wel doen?

Stralen kun je bij Zelfzandstralen natuurlijk prima zelf doen en je kunt het ook alleen. Bij het stralen in een straalruimte voor grotere delen of in de body/chassis ruimte raden we wel altijd aan met zijn tweeën te komen. De één kan dan stralen en de ander de ketel bijvullen en helpen met het hergebruiken van het grit. Halverwege kun je een keer wisselen van taak. Dit verlicht het werk aanzienlijk.

Krijg ik wel uitleg hoe het werkt?

We leggen u uit hoe alles werkt en zorgen ervoor dat u met de goede straaldruk en het goede straalmiddel straalt.

Moet ik alles kaal maken of alleen de roest delen?

Vaak is het slim om alleen de roestige delen van uw body of ijzeren onderdelen te stralen. Soms is het beter om alles gestraald. Vraag ons gerust om advies. Samen komen we tot de beste oplossing.

Kan ik mijn plaatwerk kapot stralen?

Moet de body en/of delen kaal worden, dan leggen we precies uit hoe u de warmte die bij het stralen vrijkomt het beste kunt omzeilen. Zo straalt u niets kapot.

Is chemisch reinigen niet beter?

Chemisch reinigen lijkt een betere oplossing, maar verschillende bedrijven die chemisch reinigen vermelden op hun website dat het ijzer toch altijd aangestraald moet worden.

Roest kaal staal snel?

Kaal staal roest erg snel. Zorg er dus voor dat er snel een beschermende laag op het gestraalde ijzer komt. Vliegroest door vochtige lucht is snel weer terug op je delen.

Kan ik het direct in een primer zetten?

Bij ons kunt u de gestraalde delen direct in een primer zetten, maar ook poedercoaten behoort tot de mogelijkheden. Wij doen dit in onze werkplaats zelf. Kleuren zijn mogelijk op basis van voorbeelden of RAL.

Welk soort grit moet ik hebben?

Met het juiste soort straalmiddel kun je veel gedoe voorkomen. Niet elk straalmiddel is namelijk geschikt voor ieder materiaal. Met bakpoeder kunt u prima glas reinigen of badkamertegels schoonmaken (doe dit nooit met grit!), maar hier krijgt u geen roest van ijzer af. Wij helpen u graag op weg met advies over het beste straalmiddel.

Hoe krijg ik mijn te stralen spullen bij jullie?

Heeft u de keuze gemaakt om uw spullen bij ons te gaan stralen, maar heeft u geen passend vervoer? Laat het ons halen en weer terugbrengen of huur onze mobiele straalauto of mobiele unit.

Kan Zelfzandstralen.nl voor mij stralen?

Natuurlijk kunnen wij uw spullen, huis, tuinhekken enz. ook voor u stralen. Vraag ons om een prijsopgave.

Beschadigt het hout van mijn stoeltje niet?

Hout is zachter dan ijzer. U dient met minder druk of een zachter straalmiddel te stralen om het hout minder te beschadigen, of juist meer om een mooie oude look te krijgen. Het is de perfecte manier om houten delen kaal te krijgen. Zeker ook voor de profielen of (bloem)ornamenten die vaak op deuren, kasten of stoelen voorkomen.

Is het duur?

Zandstralen bij Zelfzandstralen is niet duur, u bespaart immers de kosten van manuren. Wij sturen u uiteraard niet met een kluitje het riet in, u krijgt volledige ondersteuning tijdens de klus.

“ALS JE KUNT STOFZUIGEN KAN JE OOK ZANDSTRALEN."